We vertrekken van de mogelijkheid tot groei die in ieder mens aanwezig is. Groeien en ontwikkelen zijn namelijk inherent aan het mens-zijn. Vanaf onze conceptie tot voorbij het moment van sterven, doen we positieve en negatieve ervaringen op die ons vormen tot de persoon die we zijn. Onze visie vertrekt daarom niet vanuit een ziektemodel maar vanuit de groeimogelijkheden van ieder mens.  Je kan bij ons terecht wanneer je op een bewuste manier wil werken aan jezelf.

Integratieve Psychotherapie is gericht op de totale mens. Je denken en gedrag, je emoties en lichaam, je sociale- en spirituele kanten vormen een uniek en nauw met elkaar verbonden geheel. De therapie werkt er naar toe deze kanten met elkaar in balans te brengen.
Dit krijgt  vorm door het delen van inzichten tussen de therapeut en  jezelf, waarbij de therapeut je vaardigheden en hulpmiddelen aanreikt waarmee je aan de slag kan.

De begeleiding vindt plaats met behulp van verschillende interventies en technieken en vanuit verschillende invalshoeken, waarbij wordt rekening gehouden met wat werkt voor jou of wat jij nodig hebt om verder te kunnen.

 

De verschillende invalshoeken die worden ingezet zijn:

  • Medische invalshoek: gericht op lichamelijke oorzaken en symptomen
  • Stress gerichte invalshoek: de verhouding tussen draagkracht en draaglast.
  • Cognitieve en leertheoretische invalshoek: gericht op het aanleren en afleren van gedrag.
  • Psychodynamische invalshoek: gericht op een onverwerkt verleden.
  • Systeem- en Communicatieve invalshoek: gericht op het hele gezinssysteem.
  • Transpersoonlijke invalshoek: gericht op het zoeken naar zingeving en het vormen van identiteit.