pexels-polina-zimmerman-3958379

Wil je jouw relatieproblemen aanpakken door in gesprek te gaan met een neutrale bemiddelaar? Zoek je een bemiddelaar om jouw echtscheiding constructief te begeleiden? Zijn er conflicten in jouw familie, met jouw kinderen of in je nieuw samengesteld gezin?

Hallo! Ik ben Inge De Sloovere. Als bemiddelaar zorg ik opnieuw voor een gezonde, evenwichtige en vooral verbindende communicatie. Want belangrijke gesprekken binnen jouw gezin of familie roepen vaak sterke emoties op. Dan is het tijd om een stoel bij te schuiven aan tafel.

Waarom kiezen voor bemiddeling?

 

Als projectmanager van een gerontopsychiatrische expertisecentrum en met mijn achtergrond als change manager is bemiddelen mijn tweede natuur. Ik weet als geen ander hoe een neutrale partij aan de tafel de gespannen sfeer doorbreekt, hoge emoties tempert en het gesprek opnieuw constructief opbouwt zodat gezegd kan worden wat gezegd moet worden . En als mama, plusmama en pleegmama van 6 opgroeiende kinderen is bemiddelen ook thuis dagelijkse kost!

 

Wat doe ik als bemiddelaar?

Ik ondersteun jullie gesprek en zorg ervoor dat koppels, ouders, kinderen, familieleden, … op een correcte en evenwichtige manier gehoord worden. Samen komen jullie tot een heldere oplossing en maken jullie weloverwogen en gedragen afspraken.

Wanneer doe je een beroep op een bemiddelaar?

Relatiebemiddeling

pexels-polina-zimmerman-3958379
 • Je wilt relatieproblemen aankaarten: terugkerende conflicten rond specifieke thema’s, miscommunicatie, het gevoel door de ander niet gehoord of begrepen te worden, enz.
 • Je weet niet of je samen verder kan of wil. Je wil een weloverwogen beslissing nemen over het voortzetten of stopzetten van de relatie.

Contacteer relatiebemiddelaar Inge De Sloovere.

Echtscheidingsbemiddeling

pexels-cottonbro-4098205

Opstellen van een EOT of Echtscheiding door Onderlinge Toestemming

 • Wanneer jij of je partner willen scheiden, of jullie hebben beiden beslist om te scheiden, en je wilt afspraken maken over de verdeling van jullie vermogen, een regeling voor de kinderen.
 • Je wilt ondersteuning van een neutraal persoon bij de opmaak van een juridisch sluitend document.
 • Je wilt een vechtscheiding vermijden.

Opstellen van een ouderschapsplan

 • Jullie beslissen om uit elkaar te gaan of te scheiden en hebben vragen over hoe jullie het nieuws aan de kinderen brengen, hoe de kinderen zullen reageren en hoe jullie de kinderen kunnen ondersteunen.
 • Jullie willen samen als ouders een weloverwegen ouderschapsplan opstellen op maat van jullie kinderen en jullie situatie.
 • Jullie leven al een tijdje gescheiden en willen het bestaande ouderschapsplan aanpassen omdat de omstandigheden veranderden (leeftijd van de kinderen, verhuis, andere werksituatie, nieuwe partner, …).

Contacteer scheidingsbemiddelaar Inge De Sloovere.

Gezinsbemiddeling

pexels-ron-lach-9532893

Voor zowel kerngezinnen, nieuwe samengestelde gezinnen, andere gezinsvormen zoals pleegzorg, interculturele gezinnen, etc.

 • Wanneer jullie als koppel of met ex-partners steeds dezelfde discussies voeren over de opvoeding van de kinderen.
 • Wanneer er discussies of conflicten ontstaan over opvoeding, onderhoudsbijdragen of bezoekregeling van de kinderen tussen ex-partners, biologische ouders, …
 • Wanneer er discussies of conflicten zijn tussen (plus/pleeg)ouders en kinderen of kinderen onderling.

Praat erover met bemiddelaar Inge De Sloovere

Familiale bemiddeling

pexels-саша-лазарев-3556662
 • Wanneer je op een communicatieve en evenwichtige manier afspraken wilt maken met of tussen familieleden.
 • Wanneer er een conflict is of er conflict dreigt tussen verschillende familieleden.
 • Wanneer er discussies ontstaan over een erfenisregeling of -verdeling.

Schakel familiaal bemiddelaar Inge De Sloovere in

Breng opnieuw rust en overzicht in jouw leven en maak een afspraak bij bemiddelaar Inge De Sloovere.