pexels-pok-rie-165213-e1655460284648.jpg

Je loopt al een tijdje vast in je dagelijks functioneren. Alsof er in je hoofd een knopje zit dat je maar niet kan omdraaien. Het vreet energie, het maakt je emotioneel of net helemaal verdoofd. Je draait in cirkels en ziet zelf geen uitweg. Herkenbaar?

Zet nu de eerste stap en kom erover praten! Ik ben Inge De Sloovere en als psychotherapeut ga ik in op de pijnlijke ervaringen die onverwerkt of moeilijk te begrijpen zijn. In therapie onderzoeken we samen hoe je een nieuwe betekenis kan geven aan gebeurtenissen en emoties uit het verleden.

Waarom kiezen voor een integratief psychotherapeut?

 

Als therapeut richt me op de totale mens: van het denken tot het gedrag, de balans tussen emoties en je lichaam, de verhouding tussen je denken, voelen en doen. Deze elementen vormen een uniek geheel die jou als mens definiëren! Daarom is therapie maatwerk, afgestemd op jouw noden. Als integratief psychotherapeut combineer ik inzichten en technieken uit verschillende therapeutische strekkingen en zorg ik voor een aanpak op jouw maat en jouw tempo!

Welke symptomen komen
in aanmerking voor psychotherapie?

Individuele therapie

Burn-out, stemmingswisselingen, depressie, angststoornissen, traumatische ervaringen, laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, rouw en verlies, assertieve communicatie,  problemen met seksualiteit en intimiteit…

Relatieterapie

Relatieproblemen, verstoorde communicatie tussen de partners, seksualiteitsbeleving (verschil in verlangen, seksuele fantasieën , vreemdgaan, echtscheiding, …)

Hoe werkt therapie?

 

Inzicht in jouw vraag | Eerst onderzoeken we samen ‘wat er aan de hand is’. Met welke hulpvraag zit je? We praten en delen inzichten. Samen. Ik als therapeut en jij als ervaringsdeskundige. Ik ga daarbij niets uit de weg. Op een zachte en empathische manier benoemen wat er is en spreken over datgene waarover gesproken moet worden.

 

Zelf aan de slag | In de vervolgsessies reik ik je vaardigheden aan waarmee we van start gaan. Als integratief psychotherapeut gebruik ik inzichten uit verschillende psychotherapeutische domeinen: van cognitieve gedragstherapie (gericht op gedrag) tot psychodynamische therapie (gericht op onverwerkt verleden) en transpersoonlijke psychologie (gericht op zingeving en identiteitsvorming). Elke stap gaat steeds uit van jouw draagkracht, van wat voor jou werkt of wat je nodig hebt om verder te kunnen.

 

Toetsen in de praktijk | Het is voor mij erg belangrijk jij opnieuw zelf de regie over je leven krijgt. Tijdens de begeleiding zet ik daarom ook sterk in op psycho-educatie. Jij leert het hoe en waarom van je denken en doen begrijpen. Werkt iets niet? Voel jij het anders aan? Dan schakelen we! Je krijgt niet alleen een begeleiding op maat, je staat zelf mee aan het stuur van je therapie.

Investeer in jezelf en maak een afspraak bij life coach Inge De Sloovere.