Hallo! Ik ben Inge. Een warme, empathische en energieke Limburgse die met mijn gezin neerstreek in Rotselaar. Mijn praktijk is gelegen in de Hagelandse heuvels midden in het groen. Een fantastische plaats om even tot rust te komen voor een sessie psychotherapie, life coaching of bemiddeling.

Als psychotherapeut/relatietherapeut en familiaal bemiddelaar ben ik warm en empathisch maar beschik ik ook over de moed om op een zachte manier te zeggen wat gezegd moet worden. Daarnaast ben ik zorgzaam en beschik ik over een grote draagkracht t.a.v. moeilijke thema’s.

Naast familiaal bemiddelaar en psychotherapeut ben ik ook mama, plusmama en pleegmama van 6 kinderen in een nieuw samengesteld gezin. De uitdagingen van nieuwe samenlevingsvormen en gezinsvormen zijn dan ook bekend terrein voor mij.

pexels-pok-rie-165213-e1655460284648.jpg

In het begeleiden van mensen vertrek ik vanuit inzichten en methodieken uit de diverse therapeutische strekkingen (cliëntgerichte therapie, psychodynamisch, cognitieve gedragstherapie,…). Hierbij vind ik het belangrijk om te werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Dit houdt in dat we samen kiezen welke begeleiding voor jou het meest geschikt is en het best bij jou aansluit. Kortom, iedereen krijgt een begeleiding op maat en staat zelf mee aan het stuur van zijn of haar begeleiding.

In een eerste fase onderzoeken we samen ‘wat er aan de hand is’ of wat je hulpvraag is. Vervolgens help ik je om tot inzichten te komen en vaardigheden te ontwikkelen zodat jij in

de toekomst zelf de problemen die op je pad komen kan aanpakken en oplossen. In dit proces bepaal jij zelf het tempo en begeleid ik jou op weg tot voor jou weer duidelijk is welke richting je uit wil gaan.

Er gaat in de begeleiding ook aandacht naar psycho-educatie zodat je het hoe en waarom leert begrijpen.

Je kan bij mij terecht voor diverse hulpvragen met betrekking tot verschillende levensdomeinen

Opleiding

  • CIGO – Consultancy in groepen en organisaties – Begeleiden van veranderingsprocessen in organisaties en groepen (KU Leuven en Universiteit Hasselt),
  • Humanistisch en Integratief psychotherapeut – (Gent)
  • Management Welzijns- en gezondheidszorg (EHSAL Brussel)
  • Bachelor Psychiatrisch verpleegkundige & ziekenhuisverpleegkundige (Gent)
  • Seksuologische Counseling’ (UCLL Diepenbeek)
  • Erkend familiaal Bemiddelaar (erkenningsnummer 4290)

Lid van B.N.V.I.P. of Belgisch – Nederlandse vereniging voor integratieve Psychologie

Zit je nog met vragen of maak je graag meteen een afspraak?
Bel of stuur me een mailtje, en dan gaan we samen aan de slag!